Mudahnya Anak Mendengar Kata Dengan Teknik Hypnoscript

Sudah lebih

940

Sudah Mendapatkan Ebook Teknik Hypnoscript Versi 1

Apa Kata Mereka

* Disclaimer – Result Varies By Individual

Kini saya sudah Upgrade Content Ebook ini dengan tambahan lebih baik, semoga ianya lebih berkesan dan lebih mudah diaplikasikan oleh anda

(detailnya di bawah ye)

Adakah anda sedang melalui situasi seperti ini?

anak tak mendengar kata

terpaksa bercakap dengan kasar baru bergerak

anak mengamuk kalo kemahuan tak dituruti

selalu marah-marah bila naik angin

stres dengan tingkahlaku anak-anak

“Saya rasa geram, jadi marah-marah, rasa buntu dan bersalah pun ada”

“Anak saya tiap hari buat perangai, yang sama pula tu, berulang-ulang”

 “Kadang-kadang saya fikir apa sebenarnya dia nak lagi, semua saya dah buat untuk dia, ikut cakap dia”

 “ Saya sudah takde idea nak cakap apa “

 “Warning saya yang biasa dah tak jalan “

 …tambahan pula kalau…

 Persekitaran atau ibu bapa @ yang negatif @ kurang membantu

Pengalaman sebagai anak yang dididik dengan cara kasar @ terlalu tegas

Tiada panduan atau contoh yang boleh diikuti

Ibu bapa muda yang masih kurang pengalaman

Pasangan tinggal berjauhan (PJJ)

Pengalaman Saya 

Bila saya dalami, kebanyakan ibubapa akan keluarkan perkataan negatif bila dah tak tahan dengan kerenah anak yang sama tu (trigger).

Rasa tak faham, kenapa anak ni sengaja buat hal, sengaja lupa ke ? Tak tahu betul-betul ke ? 

Sehingga tak mampu nak fikirkan perkataan yang baik-baik pun. Walau tahu perkataan tu adalah satu doa. Tapi tak mampu nak ucapkan perkataan yang positif, sebab emosi dah penuh dengan negatif.

Satu lagi disebabkan budaya, dah biasa ucap perkataan sebegitu. Mungkin juga disebabkan persekitaran atau cara kita sendiri dibesarkan.

Kecam, tuduh anak, marah marah anak, ugut anak, cemuh anak tu dah jadi perkara biasa.

Bukan itu yang ibubapa mahu ucapkan sebenarnya,

Sebenarnya tiada niat pun, tapi sebab dah terbiasa, tiada contoh yang baik dari ibu bapa serta persekitaran. Jadi takda kosa kata positif dah yang nak diucap.
 

Akhirnya perkara ini jadi berterusan 
BERULANG-ULANG

Programming

Apa yang kita tak mahu, bila lama-lama berterusan begitu, ia jadi makanan harian dalam pendengaran si anak. Anak pun dah biasa dengar & secara sedar atau tidak, mereka menyerap & percaya apa yang disebutkan itu. Seolah-oloh mereka sedang DIPROGRAMKAN.

Saya memang tak pandai

Saya memang suka menipu

Saya memang menyusahkan ibubapa saya

Saya memang tak sayang adik

Saya selalu tak betul

Saya budak jahat

Kesannya kita akan nampak pada diri anak kita sendiri dari segi:

keyakinan

pergaulan

sukar ikut arahan

perwatakan

cara fikir

pelajaran

Malah dalam kes-kes tertentu ianya juga mampu mempengaruhi kesihatan fizikal serta mentalnya kelak. 

Kita sebagai ibu bapa juga terkesan dengan situasi ini dan selalunya akan menghala kepada stres, dan stres akan membawa kepada isu yang lebih besar seperti ketidakharmonian rumah tangga jika tak ditangani dengan baik.

Ayuh….kita Break the Cycle

Saya percaya, dengan teknik dan perkataan yang baik dan betul. Ia mampu memberi perubahan tingkahlaku kepada anak-anak.

Malah inilah yang saya telah aplikasikan dalam setiap sesi kaunseling, seminar, latihan dan kehidupan harian saya. Biasanya saya akan bantu mereka untuk buat ayat-ayat ini.

Kali ini saya nak kongsikan bagaimana saya lakukannya supaya lebih ramai ibu bapa boleh dapatkan hasil yang sama atau lebih baik.

Mari kita PROGRAMKAN yang baik-baik kepada minda anak-anak kita.

Tentang  Saya

Sebelum itu, Perkenalkan diri saya, Maznah Ibrahim. Saya adalah seorang kaunselor berdaftar di bawah Lembaga Kaunselor Malaysia dan masih berkhidmat di sebuah organisasi kesihatan Malaysia dan juga ahli kepada Malaysia Counseling Association.

Sekarang sedang melanjutkan pengajian di peringkat doktor falsafah di sebuah universiti tempatan.

Sudah berkhidmat sebagai kaunselor selama lebih 16 tahun semenjak tahun 2006 dengan pengalaman yang luas dalam bidang kaunseling kanak-kanak dan keluarga.

Saya juga adalah seorang kaunselor  yang mempunyai pengalaman Therapeutic Play skills untuk  kaunseling kanak-kanak, certified Neo-NLP Pactitioner, certified STIFIn Trainer, Certified Coach Tingkahlaku DISc, Certified Practitioner &  Fasilitator for Creative Arts and Play Therapy Malaysia.

Saya juga pernah berpengalaman berkhidmat dengan NGO, dalam usaha mendidik ibu bapa dan kanak-kanak untuk menyediakan persekitaran yang selamat, agar anak-anak bebas dari penderaan seksual dan eksploitasi.

Saya suka menghasilkan inovasi dalam kaunseling dan latihan, dan telah memenangi Anugerah Emas, Perak dan Gangsa sejak tahun 2010 hingga 2022.

Sering juga sering dijemput menjadi penceramah dan menyumbangkan penulisan & pandangan di akbar & media elektronik.

Saya juga aktif berkongsi tentang ilmu yang berkaitan keibubapaan & kesihatan mental di media sosial.

Seminar Keibubapaan - EHSABAR

Live Bersama Mingguan Wanita - Astro

Live Bersama Mingguan Wanita - Astro

Live Bersama Selamat Pagi Malaysia - TV1  RTM

Harian Metro

Utusan Malaysia

Berita Harian

Harian Metro

Temubual Di Studio V - The Star

TheStar

Mahukah Anda Saya Bantu? 

Yakin

Bantu jadi yakin untuk menjadi ibubapa positif dan disayangi, dikenang anak anak sampai mereka besar kelak

Bahagia

Bantu anda lebih tenang & tersusun supaya anda boleh hidup dengan aman & bahagia

Ibu Bapa Idaman

Bantu jadi ibubapa seperti idaman yang anda, iaitu berhemah dan baik tutur kata walau anda sendiri dihidangkan dengan perkataan negatif oleh persekitaran & sewaktu kecil dulu

Faham

Bantu untuk faham situasi yang sedang dialami anak anda supaya anda mampu respon dengan lebih baik

Perkataan Baik

Bantu beri pilihan perkataan yang baik sewaktu anak buat puzzle misteri tu

Komunikasi

Bantu perbaiki kominikasi supaya anak-anak anda selesa & percaya kepada anda

Memperkenalkan Versi TERBARU

Ebook Mudahnya Anak Mendengar Kata Dengan Teknik Hypnoscript

p/s: Ebook Ini dalam bentuk file PDF yang akan diberikan melalui Email. Ianya BUKAN buku Fizikal

Apa Yang Anda Akan Dapati Dalam Ebook Ini Nanti

3

Langkah Mudah Bina Ayat Dengan Teknik Hypnoscript

Memberi anda idea bagaimana untuk bermula dengan pantas

Anda boleh reka sendiri ayat sesuai dengan situasi anda

5

Tahap Perkembangan

Contoh Hypnoscipt bahagikan kepada 5 tahap perkembangan mengikut umur 0-2, 2-3, 3-6,7-12, 13-18 tahun

73

Contoh Situasi

Contoh situasi yang biasa dialami ibu bapa sepanjang pembesaran anak-anak 0- 18 tahun

200

Lebih 200 Skrip

Contoh dengan ‘keyword’ utama yang perlu dalam perkembangan emosi dan tingkahlaku anak anak di sepanjang pembesarannya

Anda sudah tidak pening untuk cakap apa

Boleh Ubahsuai ikut kesesuaian situasi & kreativiti anda

Info Perkembangan Secara Psikologi, Emosi & Sosial

Penerangan ringkas & padat

Memberi anda idea bagaimana untuk bermula dengan pantas

Supaya ibu bapa tidak terkejut dengan perubahan anak setiap fasa

Ibu bapa boleh bersiap sedia dengan situasi yang bakal dihadapi

Kurang stress kerana faham tahap perkembangan normal anak-anak

...dan tambahan untuk lebih jelas & mudah faham...

5
video

Contoh visual supaya anda boleh faham dengan mudah aplikasinya

video tahap perkembangan & contoh aplikasi untuk setiap tahap

...bukan itu sahaja...

1
video

Bermula Awal - Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati


Anda takda apa-apa isu dengan anak, tetapi nak bentuk anak yang berhemah tutur katanya, terutama yang masih bayi lagi


Tambahan 1 video dan 9 keyword hypnoscript bagi komunikasi harian berkesan untuk situasi 'bukan puzzle' dan evergreen


Lebih awal anda bermula lebih baik, ibarat kain putih, andalah yang mencorakkannya dengan perkataan yang baik-baik

BONUS PREMIUM  #1 (Bernilai RM997)

Support Group Telegram

Saya faham, mungkin untuk sesetengah orang, untuk BREAK THE CYCLE bukanlah mudah. Terutama jika ianya memang dah menjadi kebiasaan.

Tetapi tidak mustahil jika anda BENAR-BENAR MAHUKAN perubahan.

Itulah FUNGSI support group ini. Anda boleh gunakan support group ini untuk bertanya, berbincang, sharing dengan SAYA & sahabat lain yang punyai semangat & kefahaman yang sama. Selama 3 Bulan

BONUS PREMIUM #2 (Bernilai RM299) - TERBARU

Webinar Fast Track Hypnoscript.

Saya nak bantu anda untuk bermula pantas dan lebih yakin dengan Ebook Hypnoscript ini.

Jadi saya sediakan rakaman webinar khusus ini supaya anda dapat manafaatkan Ebook Hypnoscript dengan semaksima mungkin.

Durasi webinar 2 jam 30 minit.

Di dalamnya saya kongsikan:

✅Tips & Tricks penggunaan ebook
✅input tambahan dan terkini
✅Perkongsian pengalaman yang sudah menggunakannya

Apa Kata Yang Sudah Menontonnya

Testimoni Terkini

Apa Kata Mereka Lagi

Berapa Kos Pelaburan Anda?

✅Ebook Hypnoscript RM97

✅Webinar Fast Track RM299

✅Support Group Telegram RM997

🟰Jumlah adalah RM1393

Tetapi untuk TAWARAN ini anda hanya perlu bayar


RM 67* (TERHAD)

--
Days
--
Hours
--
Min
--
Sec

Harga akan berubah bila timer di atas tamat

Jangan lepaskan peluang ini

Kembalikan ketenangan & keyakinan anda

Serta hilangkan kebimbangan & kerisauan dengan ilmu yang benar

p/s: Ebook Ini dalam bentuk file PDF yang akan diberikan melalui Email. Ianya BUKAN buku Fizikal

Tiada Risiko

Wang anda akan dikembalikan jika anda dapati panduan ni tidak membantu atau tidak sesuai dengan anda. Anda hanya perlu buat tuntutan dalam tempoh 7 hari selepas pembelian.

Notifikasi Pembelian Terkini

Mari kita Break the Cycle, saya komited untuk membantu anda, walaupun bagaimana latar belakang atau sejarah anda, atau dimana atau dari mana kita tinggal dan dibesarkan, kita pasti boleh.

Yang pasti kita mahu keluarga terutama anak-anak akan boleh hidup aman, bahagia dan dapat mencapai full potential mereka jika kita menyediakan jalan yang positif untuk mereka.

Kita tinggal kepada mereka suri tauladan yang lebih baik untuk mereka pula gunakan untuk generasi akan datang.

Mari kita bina circle ibu bapa yang positif & komited tentang parenting anak-anak dengan cara yang lebih baik.

Saya doakan kita semua diberikan kesihatan, kekuatan & dipermudahkan dalam melaksanakannya.

FAQ

Bagaimana jika skrip untuk situasi saya tiada dalam ebook?

Boleh terus bertanya dalam support group, nyatakan umur anak & cabaran yang anda sedang hadapi.

Berkesan untuk anak 13-18 tahun?

Keberkesanannya memang bergantung kepada banyak faktor, antaranya umur, pengalaman, persekitaran sebab setiap keluarga & individu adalah unik.

Saya dapati dengan kaedah ini, lebih muda usia anak, lepat cepat hasilnya.

Namun tidak mustahil juga untuk anak remaja malah orang dewasa walaupun umumnya mengambil lebih masa.

Untuk setiap fasa perkembangan anak, cara pendekatannya ada sedikit perbezaan dan saya ada cover ini dalam ebook ini. Ianya cover dari bayi sampai 18 tahun.

Insyaallah dengan usaha yang konsisten, sabar & percaya kepada proses serta doa, akan ada hasil yang boleh dilihat. Sama ada pada anak atau diri kita sendiri sebagai ibu bapa.

Asasnya adalah keadah komunikasi & strategi. Kebiasaannya bila kita tukar cara respon / komunikasi kita dari cara biasa kepada kaedah lain, akan ada reaksi yg berlainan dari anak.

Dari situ kita perhatikan feedback (memberontak, tak layan, buat tak tahu dll), kemudian buat adjustment. (biasanya dalam support group saya bantu). Moga ianya membantu.

Tambahan: kebiasaannya jika situasi anak sudah berlarutan hingga remaja, perkara pertama yg saya cadangkan untuk buat dulu adalah rapatkan dulu hubungan dengan anak. Supaya usaha setrusnya menjadi lebih mudah. Ini saya ada cover dalam Ebook Teknik Rebonding

Ada versi hardcopy?

Maaf, buat masa ini saya hanya ada versi softcopy sahaja

Perlukan bantuan untuk buat pembelian

boleh terus hubungi team saya di nombor whatsapp ini 6011 5983 1424 atau klik link ini https://wa.me/601159831424

Saya sudah buat pembelian, tetapi masih belum terima apa-apa email

Cuba periksa Folder Promotion (gmail) dan juga folder SPAM.

Jika masih tiada, sila hubungi team saya di no whatsapp ini 6011 5983 1424 atau email ke admin@maznahibrahim.com untuk bantuan segera

Bagaimana saya nak join support group ?

Link ke support group dan link download ebook diberikan dalam email yang sama selepas anda lengkapkan langkah dapatkan ebook selepas pembelian.

Anda perlu install applikasi telegram terlebih dahulu.

Bagaimana ebook akan diberikan?

Ebook akan diberikan melalui email.


Berapa bilangan muka surat ebook?

Ada 140 muka surat


Copyright JAMMAZ MARKETING AND SOLUTIONS (RA0044101U)